·     ·     ·  

7 september 2013 - NYC

Skrivet:    ·  Au pair-året: Training school

Är sååååååå trött just nu. Kom hem från New York för ungefär en timme sen tror jag (har inte haft någon koll på tiden), men ska i alla fall gå och lägga mig direkt när jag skrivit det här inlägget.

Dagen började med HLR- och första hjälpen-utbildning från 8-14, och jag måste säga att Sverige har mycket bättre upplägg på sina utbildningar. För det första har vi dockor som ser någorlunda mänskliga ut (och inte liknar gråa aliens) och allting är så mycket modernare. En sak som var jättekonstig är hur de gör framstupa sidoläge här; istället för att dra personen mot sig ska man vända den från sig? Aja, händer det något kommer jag alltid göra som jag lärt mig hemma i Svenneland!

14.20 gick bussarna från skolan mot New York, och efter mitt andra besök i staden kan jag fortfarande säga att det utan tvekan är den bästa stad jag någonsin varit i! Hoppas verkligen jag kommer tillbaka dit några fler gånger i år. Vi fick först en guidad tur i buss och till fots av en sjukt rolig guide, som sedan släppte av oss vid Top of the rock där vi åkte upp till översta våningen för att kolla  på solnedgången över Manhattan! Vi var där uppe ganska länge innan vi (jag och några svenskar) gick omkring på gatorna lite, kollade Times Square (Katy Perry skulle uppträda där ikväll, tyvärr hann vi inte se), och sedan köpte med oss mat som vi åt på bussen hem. Kan även checka av en sak från min bucket list: Att se en kändis! Såg Ashley Simpson knalla omkring på Manhattans gator, lite lagom coolt sådär.

Bjuder på två bilder och säger godnatt. Imorgon klockan 9 är det dags att ta bussen från skolan (i FEM timmar) och sen träffa värdfamiljen för första gången. Spännande!
DITT NAMN*
Kom ihåg mig?

DIN EMAIL (publiceras ej)


DIN BLOGG


DIN KOMMENTAR